duminică

2 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 februarie, 2018

Prim-ministrul slovac Robert Fico a anunțat miercuri că oferă un milion de euro ca premiu pentru oricine aduce informaţii despre asasinarea jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak, scrie BBC.

Jan Kuciak şi partenera sa, Martina Kusnirova, au fost împuşcaţi mortal în propria casă. Kuciak avea 27 de ani. Ambii au fost găsiţi morţi duminică.

Mai multe ziare din Slovacia au publicat marți noapte, împreună cu site-ul la care lucra Kuciak- actuality.sk- ultimul articol, neterminat, care face legătura între mafia italiană şi corupţia la nivel înalt din politica slovacă.


Prim-ministrul Fico a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă, stând lângă teancuri de bancnote care sunt promise celor care oferă informaţii privind asasinatul.

Colegii lui Kuciak din presă susţin că autorităţile ar trebui să citească ultimul său articol pentru a înţelege de ce a fost ucis. În articolul respectiv, el vorbeşte despre cum oameni de afaceri din estul Slovaciei, care au legături cu mafia din regiunea Calabria din Italia, comit fraude cu fonduri europene. De asemenea, Kuciak susţine că oamenii de afaceri au conexiuni politice importante în Slovacia.

Conform unor informaţii din presă, Maria Toroskova, consilier al prim-ministrului Fico, este printre cei vizaţi de Kuciak. „Nu faceţi legături între oameni nevinovaţi şi o crimă dubă fără să aveţi dovezi. Se întrece limita”, a spus premierul Fico.

În timpul conferinţei de presă Robert Fico s-a arătat nemulţumit de faptul că „se politizează o tragedie” după ce politicieni din opoziţie au ţinut o conferinţă de presă în care au acuzat partidul aflat la putere, Smer, că ar avea legături cu asasinatul.


Grupările din opoziţie au făcut apel pentru organizarea unor noi proteste faţă de corupţie la Bratislava.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: