sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 octombrie, 2016

maia-sanduLiderul Partidului Acțiune, Maia Sandu este candidatul comun din partea PLDM (Partidul Liberal Democrat din Moldova), PPDA (Partidul Platforma Demnitate și Adevăr) și PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate) pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc la sfârșitul lunii.

„Biroul Politic al Platformei Demnitate și Adevăr a decis deja că va participa la scrutinul prezidențial din 30 octombrie 2016 prin sprijinirea în campania electorală a candidatului desemnat de PAS”, a declarat Andrei Năstase, într-un interviu pentru Deutsche Welle.

Alegerile prezidențiale în Republica Moldova se organizeză, în premieră, prin vot direct, popular. Până în 2016, preșesintel republicii era ales de parlament.


Data prezidențialelor a fost fixată pe 30 octombrie, iar sondajele arată că politicianul prorus Igor Dodon, candidat din partea Partidului Socialiștilor, este favoritul acestei curse.

Un sondaj al Centrului de Cercetări Sociologice arată că Dodon ar obține 28,5% în primul tur al alegerilor prezidențiale, fiind urmat de Maia Sandu cu 16%. Pe locul ar treilea s-ar situa Marian Lupu (12,5%), iar pe patru, Andrei Năstase (12%).

Cercetarea a fost făcută în perioada 21 septembrie — 8 octombrie pe un eșantion de 1.100 de persoane și a avut o marjă de eroare de +/-3%.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Un alt sondaj, realizat miercuri de compania Intellect Group arată că pentru Igor Dodon ar vota 33,5% din cetățenii cu drept de vot. El ar fi urmat de Marian Lupu (candidatul Partidului Democrat) – 12,7%, Andrei Năstase – 12%, Maia Sandu – 11,5% și fostul premier Iurie Leancă  (liderul Partidului Popular European din Republica Moldova) – 7%.


65% dintre respondenți au declarat că direcția în care merge țara este greșită. Problemele care îi preocupă cel mai mult pe cetățenii moldoveni sunt salariile mici, corupția și prețurile ridicate la produse.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: