joi

16 mai, 2024

25 februarie, 2011

Preţurile alimentelor de bază au crescut cu 20-40 la sută în opt luni. Produsele alimentare de bază s-au scumpit în perioada iulie 2010 – februarie 2011 cu 20-40% arată indicele ZF care a fost calculat pe baza preţurilor din hipermarketurile din Capitală. ZF a selectat 15 produse cărora le urmăreşte preţul din 2008 până în prezent, odată la şase luni, în aceleaşi hipermarketuri din capitală, Carrefour Orhidea şi Real Afi Cotroceni. (Ziarul Financiar)

Petrolul a ajuns la 120 de dolari barilul. Barilul de petrol Brent, cu furnizarea în aprilie, a început în creştere sesiunea de tranzacţionare de joi de la Intercontinental Exchange Futures (ICE) din Londra, fiind cotat la 114,26 dolari, la ora 7,12 GMT, informează agenţia EFE.Cotaţia era cu 3,01 dolari peste nivelul de miercuri, la închidere. Conform unui raport Nomura, în cazul în care Libia și Algeria și-ar înceta livrările de petrol, barilul ar putea ajunge la nivelul de cel puțin 220 de dolari. (Capital)

Cine l-a protejat pe directorul Vămii Ploieşti. Până să ajungă şef de vamă, Cornel Costea, reţinut ieri de procurori pentru luare de mită în formă continuată, a parcurs toate etapele la foc automat: în urmă cu şapte luni era încă inspector la ANAF Bucureşti. Şeful Vămii Ploieşti, Cornel Costea, a fost reţinut de procurorii anticoupţie după ce a fost denunţat pentru că a pretins şi primit mită, susţin surse judiciare.(România liberă)


Cel mai scump drum: 2.000.000 de euro pe km. Început în 1982, drumul naţional dintre Orşova şi Moraviţa nu a fost terminat nici până în prezent. Din banii plătiţi pe reparaţii se putea construi o autostradă. Lucrările au început în 1982, când s-a pus problema strămutării drumurilor din Clisura Dunării, afectate de construirea hidrocentralei de la Porţile de Fier. Lucrările au fost stopate în 1989 şi au fost reluate mult mai târziu”, îşi aminteşte povestea drumului naţional DN 57, din Clisura Dunării, Cornel Marţincu, preşedinte al Institutului de Proiectare în Transporturi Rutiere, Navale şi Aeriene IPTANA. Drumul în cauză porneşte la Orşova şi după 170 de km ajunge la Moraviţa, pe un traseu pitoresc, în bună parte pe malul românesc al Dunării. (România liberă)

Bercea Mondial şi cei şapte supernaşi. Cel puţin două dintre cele şapte personalităţi despre care Sandu Anghel, alias Bercea Mondial, susţine că îi sunt rubedenii, întrucât i-au botezat copii sau nepoţi, neagă afilierea la clanul ţigănesc din Slatina. Este vorba de fostul premier Theodor Stolojan şi de fosta judecătoare – membră a CSM, Maria Huza . (Gândul)

UDMR mută la Oradea toată politica românească. Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, principalul punct de pe agenda politică internă va fi, de departe, congresul UDMR de la Oradea – al 10-lea de la înfiinţarea Uniunii, în 1990. Un eveniment de maximă importanţă atât pentru UDMR, pentru comunitatea maghiară din România şi chiar pentru viaţa politică de la Budapesta, cât şi pentru scena politică românească. (Gândul)

Adrian Vasilescu: Încă doi ani de criză pentru români. Românii ar putea ieşi din recesiune în 2011, însă criza nu va fi depăşită mai devreme de doi – trei ani, a afirmat, la „Adevărul în secunde”, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR. „Din păcate, noi nu putem să spunem că populaţia va simţi în propriile case creşterea economică, în acest an sau anul viitor”, spune consilierul lui Mugur Isărescu. (Adevărul)


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: