joi

25 aprilie, 2024

22 noiembrie, 2020

Compania farmaceutică americană Moderna va cere guvernelor un preţ cuprins între 25 şi 37 de dolari pentru o doză din vaccinul anti-COVID-19, în funcţie de cantitatea comandată, potrivit declarației directorului general (CEO) al companiei, Stephane Bancel, pentru săptămânalul german Welt am Sonntag (WamS), citat de Reuters.

„Vaccinul nostru costă aproximativ la fel ca un vaccin contra gripei, al cărui preţ este cuprins între 10 şi 50 de dolari”, a spus sâmbătă Stephane Bancel.

Comisia Europeană nu ar da mai mult de 25 de dolari pe doză

Un oficial european implicat în discuţiile cu producătorii de vaccinuri spusese luni că Executivul comunitar ar dori să ajungă la un acord cu Moderna privind furnizarea mai multor milioane de doze din vaccinul său la un preţ mai mic de 25 de dolari pentru o doză.


„Nimic nu s-a semnat încă, dar suntem aproape de un acord cu Comisia Europeană. Vrem să furnizăm vaccinuri Europei şi discuţiile sunt constructive”, a spus Stephane Bancel săptămânalului WamS.

Este „o chestiune de zile” până când contractul va fi gata, a adăugat șeful Moderna.

Moderna susţine că vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficienţă de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a 3-a), devenind al doilea producător de vaccinuri care anunţă rezultate peste aşteptări, după Pfizer şi partenerul său BioNTech.

La rândul lor, Pfizer și BioNTech au depus vineri la FDA (Food and Drug Administration) dosarul pentru autorizarea în regim de urgență a vaccinului anti-Covid.

(Citiți și: „Pfizer/BioNTech câștigă cursa vaccinului anti-Covid: dosar de autorizare depus la FDA. Majoritatea producției din 2020 rămâne în SUA”)

Procesul de deliberare la FDA este estimat să dureze câteva săptămâni, o primă întâlnire a comitetului consultativ care va analiza dosarul fiind deja programată pentru începutul lunii decembrie.


Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, declarase joi că Uniunea Europeană ar putea da undă verde la mijlocul lui decembrie vaccinurilor dezvoltate de companiile Moderna şi Pfizer/BioNTech.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) se află „în discuţii zilnice” cu instituţia americană omoloagă, FDA, pentru „sincronizarea evaluărilor lor asupra vaccinurilor” anti-COVID-19, a declarat Ursula von der Leyen, citată de Agerpres.

„Dacă toate procedurile se vor derula fără probleme”, EMA ar putea „să dea vaccinurilor de la Pfizer/BioNTech şi de la Moderna autorizaţia condiţionată de punere pe piaţă începând din a doua jumătate a lui decembrie”, a afirmat şefa executivului UE.

Comisia Europeană a semnat până acum cinci contracte de precomandă pentru eventuale vaccinuri, cu companiile AstraZenaca, Johnson & Johnson, Sanofi-GSK, Pfizer/BioNTech şi CureVac.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: