duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 septembrie, 2015

sonda petrolSurplusul global de petrol este cu mult mai mare decât estimaseră analiştii băncii de investiţii Goldman Sachs, iar acest lucru ar putea duce la scăderea preţului până la 20 de dolari pe baril, notează Bloomberg.

Cu toate că acesta nu este scenariul de bază, dacă producţia nu este redusă la timp, preţurile ar trebui să coboare la acest nivel astfel încât să poată fi absorbit surplusul, se arată într-un raport transmis vineri de bancă.

„Pe piaţă există un surplus mai mare decât ne aşteptam, iar acum estimăm că acest surplus se va menţine şi în 2016”, se arată în documentul amintit.


Pentru anul viitor Goldman Sachs a redus prognozele privind evoluţia preţului ţiţeiului. Analiştii se aşteaptă ca indicele West Texas Intermediate să coboare de la 57 de dolari pe baril, la 45 de dolari. Acest scenariu este bazat pe ipoteza că producţia statelor OPEC va creşte, iar cererea va continua să fie slabă. De asemenea, prognoza pentru evoluţia cotaţiei Brent a fost redusă la 49,5 dolari pe baril, de la 62 de dolari pe baril, estimarea anterioară. „Salvarea” ar trebui să vină din Statele Unite, unde Goldman estimează o scădere a producţie pentru corecţiile necesare pe piaţă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Agenţia Internaţională de Energie se aşteaptă ca producţia de petrol din statele care nu sunt membre OPEC să scadă cu 500.000 de barili pe zi în 2016, ajungând la 57,7 milioane de barili. De asemenea, agenţia se aşteaptă ca producţia de petrol de şist din SUA să scadă cu 385.000 de barili pe zi, odată cu scăderea preţurilor sub nivelul de 50 de dolari pe baril.

Pentru ca surplusul să poată fi absorbit până la finele anului viitor, Goldman Sachs estimează că producţia statelor non-OPEC ar trebui să scadă cu încă 220.000 de barili pe zi, iar cea din Statele Unite cu alţi 585.000 de barili pe zi.


Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: