sâmbătă

21 mai, 2022

PressOne: Noul rector al Academiei de Poliție, două doctorate, două plagiate

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 martie, 2021

David Nicolae Ungureanu, numit pe 4 martie rector al Academiei de Poliție, a plagiat în ambele teze de doctorat care i-au adustitlurile de doctor în Științe militare și în Drept, scrie PressOne. 

El a absolvit în 2003 Facultatea de Drept din Academie, instituție în care a devenit ulterior cadru didactic. În 2008, s-a titularizat ca asistent universitar la Facultatea de Științe Juridice și Administrative, iar din 2016 era conferențiar.

Lucrarea din 2013, intitulată „Drept internațional umanitar aplicabil în noile tipuri de conflict armat” este plagiată aproape în întregime, iar în cealaltă – susținută în 2009 – parțial.


Teza susținută în 2013 la Academia de Poliție a făcut obiectul unor verificări interne cu softul antiplagiat de două ori, în 2016 și 2018, și a fost identificată cu indici de similitudine mult peste pragurile de alertă stabilite de instituție.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În a doua teză a plagiat inclusiv dintr-o lucrare a coordonatorului primului său doctorat, Ion Dragoman, iar în prima teză a inclus fără să citeze pagini din lucrarea de doctorat a fostului rector al Academiei de Poliție, Adrian Iacob, căruia i-a fost retras titlul pentru plagiat, scrie PressOne.

La finalul anului trecut, Academia de Poliție a rămas fără acreditarea celor două școli doctorale – cea de Drept și cea de Ordine Publică și Siguranță Națională – după ce fostul ministru al Educației Monica Anisie a semnat ordinele de retragere la propunerea Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU). Decizia e o premieră istorică – în România nu a mai fost închisă niciodată o școală doctorală.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: