marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 mai, 2016

csat iohannisAdministrația Prezidențială anunță vineri că mandatul pe care România îl va susține la Varșovia va fi supus validării în cadrul viitoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Preşedintele Klaus Iohannis, şi prim-ministrul Dacian Cioloş, au avut vineri, la Palatul Cotroceni, o întâlnire de lucru, discuțiile vizând, transmite oficial Administrația Prezidențială, situaţia actuală din sănătate și pregătirea Summitului NATO de la Varșovia, din luna iulie a acestui an.

”În ceea ce privește Summitul NATO din iulie, cei doi oficiali au luat în discuție principalele obiective pe care țara noastră trebuie să le urmărească în pregătirea reuniunii, precum și demersurile necesare pentru atingerea acestora. Discuțiile de astăzi au loc inclusiv în contextul întrevederilor de substanță avute în ultima perioadă cu înalți oficiali SUA și NATO. Mandatul pe care România îl va susține la Varșovia va fi supus validării în cadrul viitoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.


La întâlnirea de astăzi au mai participat Ministrul Apărării Naționale, domnul Mihnea Motoc, Ministrul Afacerilor Externe, domnul Lazăr Comănescu, Consilierul Prezidențial – Departamentul Securității Naționale, domnul Ion Oprișor, și Consilierul Prezidențial – Departamentul Politică Externă, domnul Bogdan Aurescu.”, informează comunicatul oficial.

Președintele Iohannis a prezentat joi, după o întâlnire cu secretarul general NATO Jens Stoltenberg, detații legate de prioritățile României pentru Summitul NATO de la Varșovia.

”Fără a pierde din vedere necesitatea unui răspuns adecvat la evoluțiile din vecinătatea sudică, am accentuat în mod deosebit așteptările pe care le are România de la Summitul NATO.

Este importantă asigurarea unei prezențe credibile și predictibile a forțelor aliate pe flancul estic, cu realizarea echilibrului între dimensiunea nordică şi cea sudică a flancului estic.


În același context, ne dorim stabilirea cadrului unei prezențe aliate navale permanente la Marea Neagră – bineînțeles, cu respectarea prevederilor Convenției de la Montreux. De asemenea, consider oportună agrearea unei soluții pentru derularea de activități comune de instruire a forțelor aliate în regiune.” a anunțat Klaus Iohannis

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: