miercuri

22 mai, 2024

13 ianuarie, 2017

Florian Coldea, Klaus Iohannis și Eduard Hellvig la bilanțul SRI, în martie 2016

Președintele Klaus Iohannis l-a chemat joi la Cotroceni pe generalul Florin Coldea, fost prim-adjunct al SRI, și a avut o discuție cu acesta, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi.

Ea a spus că nu cunoaște detalii ale discuției celor 2 oficiali ai statului român.

În ceea ce privește o eventuală discuție cu șeful SRI, Eduard Hellvig, pe subiectul Florian Coldea și „dezvăluirile” lui Sebastian Ghiță, Mădălina Dobrovolschi a spus că cei doi au în mod obișnuit un dialog instituțional, dar nu a confirmat și nici nu a infirmat un astfel de dialog în ultimele zile, pe tema respectivă.


Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor legate de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ținta principală a acuzațiilor fostului deputat.

Declarațiile Mădălinei Dobrovolski apar în contaxtului scandalului izbucnit joi, după ce directorul Serviciului, Eduard Hellvig, a decis ”constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale” .

Până la finalizarea verificărilor, SRI a transmis: domnul general-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale.

Anunțul a survenit după o a șaptea înregistrare video a lui Sebastian Ghiță, fost deputat, fost membru al Comisiei parlamentare de control a SRI, în prezent fugit din țară, dat în urmărire prin Europol, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare în lipsă.


Sebastian Ghiță s-a lăudat în aceste înregistrări cu o relație apropiată cu adjunctul SRI Florian Coldea și a pretins că a făcut anumite servicii lui Florian Coldea sau că a acționat în trecut în numele și în interesul șefei DNA, Laura Codruța Koveși.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: