luni

27 mai, 2024

16 octombrie, 2013

Președintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul de numire a lui Andrei Gerea în funcția de ministru la Economie, potrivit anunțului făcut de Administrația Prezidențială.

Andrei Gerea, liderul grupului deputaților liberali a fost votat  marţi în unanimitate, de către Biroul Politic Național al partidului, pentru înlocuirea lui Varujan Vosganian la Ministerul Economiei.

Deputatul a declarat la ieșirea din ședința BPN în care a fost nominalizat că este onorat și speră ”să facă față cu brio la încrederea acordată” de PNL.


Andrei Gerea, vicepreședinte al Comisiei speciale pentru Roșia Montană, s-a pronunțat pe blogul personal împotriva acestei investiții, cel puțin în forma actuală a proiectului: ”Nu suntem şi pentru aprobarea lui în condiţiile date, deoarece acesta este plin de inadvertenţe tehnice, juridice şi legislative pe care trebuie să le rezolve instituţiile publice abilitate!”

Născut în 1968,  Andrei Gerea a absolvit academia de studii economice Bucureşti – Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică.

A fost manager relații cu clienții la mai multe bănci, iar între 2002 și 2004 a deținut funcția de director de sucursală la Banca Țiriac.

Din 2002 este vicepreşedinte al Organizaţiei PNL Argeş, iar în 2004 a obținut primul său mandat în Camera Deputaților.


Varujan Vosganian și-a dat demisia din guvern săptămâna trecută, exact în ziua când Senatul a votat împotriva ridicării imunității și a începerii anchetării sale în Dosarul Interagro, în care este acuzat alături de un alt fost ministru, Adriean Videanu.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: