marți

28 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 noiembrie, 2018

UPDATE. Carlos Ghosn, preşedintele Nissan Motor și al Renault a fost arestat, luni, de procurorii japonezi, fiind suspectat că și-a declarat incorect veniturile.

Franţa va face tot posibilul pentru menţinerea stabilităţii Renault şi a alianţei sale cu Nissan, a afirmat luni preşedintele Emmanuel Macron

Ştirea iniţială


Carlos Ghosn, preşedintele Nissan Motor și al Renault a fost audiat de procurorii japonezi, potrivit informațiilor din media japoneză, citate de Reuters.

Acțiunile Renault și Nissan s-au prăbușit, pierzând peste 13%, respectiv 12%.

Acționarii Renault au aprobat, în iunie, recompnese de 7,4 milioane de euro pentru Carlos Ghosn aferente anului 2017, iar de la Nissan a primit 9,2 milioane de euro.

Cetățean francez născut în Brazilia cu descendență libaneză, Carlos Ghosn a fost artizanul salvării de la faliment al Nissan cu mulți ani în urmă și al alianței producătorului japonez cu Renault. Ulterior în alianță a fost inclusă și Mitsubishi Motors.


Carlos Ghosn este unul dintre puținii executivi străini din Japonia, dar acum Nissan va cere demisia lui Carlos Ghosn, pentru că ar fi declarat timp de mai mulți ani venituri inferioare celor reale, în rapoartele pentru Bursa din Tokyo.

Mai mult, președintele Renault – Nissan ar fi apelat la practici incorecte. Directorul general (CEO) al Nissan, Hiroto Saikawa, a spus că va propune consiliului de administrație să-l demită pe Carlso Ghosn cât mai rapid posibil, potrivit Reuters.

O eventulă înlăturare a lui Carlos Ghosn ar pune sub semnul întrebării la viitorul alianței pe care a construit-o personal și pe care se angajase să o consolideze, înainte de a-și retrage în cele din urmă conducerea operațională.

Știre în curs de actualizare

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: