joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 iunie, 2013

Președintele Parlamentului European, germanul Martin Schulz, a fost desemnat, sâmbătă, la Sofia, drept candidatul Partidului Socialist European (PES) pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

Anunțul a fost făcut de președintele PES, bulgarul Serghei Stanișev, Consiliul PES de la Sofia.

„Martin Schulz este un adevărat european; o persoană care luptă pentru valorile noastre, care exprimă adevăratele nevoi ale poporului. El este candidatul nostry cel mai puternic acum”, a declarat Stanishev, citat de novinite.com.


Schulz a avertizat că UE este amenințată, adăugând că socialiștii au vrut să schimbe Uniunea, ceea ce poate fi realizat doar printr-o stângă unită.

Reuniunea PES de la Sofia are loc în timp ce în capitala bulgară au loc proteste de masă împotriva guvernului socialist.

Protestatarii ies în stradă de opt zile, revoltați de numirea unui controversat politician și mogul de presă de la Sofia, Delyan Peevski (32 de ani), în funcția de președinte al Agenției naționale pentru Securitatea Statului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Stanișev este văzut drept una dintre inițiatorii din spatele numirii lui Delyan Peevski în fruntea serviciilor secrete bulgare, mai notează novinite.com.


În urma protestelor, Peevski și-a anunțat demisia, la două zile după numire.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: