marți

23 iulie, 2024

11 noiembrie, 2012

Preşedintele PDL Vrancea, deputatul Alin Trăşculescu, a fost reţinut de procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant, sâmbătă seară, în timp ce primea bani de la un om de afaceri, relatează Mediafax.

Potrivit ziarului Monitorul de Vrancea, deputatul ar fi primit 50.000 de euro de la omul de afaceri pentru atribuirea unor contracte pentru publice.

La audieri a fost dus și Corneliu Puiu, un apropiat al deputatului PDL, a menţionat publicaţia locală.


Trăşculescu candidează din partea ARD pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 5 Mărăşeşti, la alegerile din 9 decembrie.

În Camera Deputaţilor, Trăşculescu este vicepreşedinte al Comisiei pentru Industrii.

Procedural, parlamentarii pot fi reţinuţi pentru 24 de ore, dacă sunt prinşi în flagrant delict, însă, mai departe, pentru eventuala arestare prevenitvă pentru 29 de zile este nevoie ca Parlamentul (Camera Deputaţilor, în acest caz) să se reunească şi să încuviinţeze arestarea.

UPDATE PDL spune că îşi mobilizează deputaţii pentru a-i ridica imunitatea parlamentară lui Trăşculescu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, duminică, pentru Mediafax, că a primit din partea Ministerului Justiţiei solicitarea pentru ridicarea imunităţii în cazul deputatului PDL Alin Trăşculescu.


La rândul său, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, la postul Digi 24, că a vorbit deja cu liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, pentru a da dispoziţie deputaţilor PDL să vină la Parlament şi să voteze ridicarea imunităţii parlamentare a lui Trăşculescu, în cazul în care conducerea Camerei convoacă sesiune extraordinară.

„Noi nu apărăm pe nimeni care are probleme cu justiția. (…) Cine greșește să plătească!”, a spus Vasile Blaga, la Digi 24.

El a menţionat că PDL nu mai poate schimba candidatul în colegiul 5 Mărăşeşti, pentru că listele electorale s-au închis legal.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: