joi

13 iunie, 2024

15 iulie, 2020

Situația legată de evoluția epidemiei cu noul coronavirus „nu este bună”, astfel încât starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile și nu se prevăd noi măsuri de relaxare, a declarat președintele Klaus Iohannis miercuri, după discuțiile avute cu Executivul la Palatul Cotroceni.

Declarația președintelui:

Am analizat situația epidemiologică, măsurile care se impună pentru perioada următoare.

Situația nu este bună. Am avut și astăzi peste 600 de persoane pozitive. Este foarte mult și în acest context vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții!


Respectați normele!

În acest condiții este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Însă, se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare.

Nu se prevede introducerea de noi restricții, cum nu poate fi vorba de noi relaxări.

În acest context îngrijorător dorim să continuăm măsurile economice.


Nu vom inhiba economia. Guvernul are în pregătire noi și noi măsuri care fac parte din programul de revigorare economică.

Și discuția pe care o voi avea vineri și sâmbătă la Bruxelles tot despre revigorarea economică va fi. Este important ca România să obțină o sumă cât mai consistentă. Pentru asta mă voi lupta acolo!

Numărul total de persoane confirmate ca infectate cu noul coronavirus – 34.226

În ultimele 24 de ore au fost diagnosticate 641 de cazuri de Covid-19, totalul ajungând la 34.226 de persoane, dintre care 22.049 de pacienți vindecați și 2.106 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare, iar 727 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până miercuri, 1.952 persoane diagnosticate cu infecție cu Covid-19 au decedat.

Se menține ridicat numărul deceselor zilnice, conform ultimelor raportări – 21 persoane (15 bărbați și 6 femei), în ultimele 24 de ore.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 11 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 2 decese la  persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

La ATI, erau internate miercuri 248 de persoane cu Covid-19.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: