duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 septembrie, 2021

Golful se poate practica la orice vârstă și nu este deloc exclusivist, a declarat sâmbătă președintele Klaus Iohannis, încurajându-i pe români să practice acest sport.

„Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”, a adăugat președintele, aflat  sâmbătă în județul Alba, unde a participat la un eveniment organizat de compania Dacia Renault pe terenul de golf de la Pianu de Sus..

Întrebat când jucat a ultima dată golf, Iohannis a spus că în urmă cu câteva săptămâni, tot la Pianu de Jos.


„Terenul acesta este foarte bun şi foarte frumos, este un teren în mijlocul naturii. Foarte multă natură, foarte multe zone lăsate sălbatice. Privelişti foarte frumoase şi un teren foarte bine întreţinut. Este enorm de mult de lucru pentru a întreţine un astfel de teren”, a afirmat şeful statului, citat de Agerpres.

Terenul de golf de la Pianu de Jos este primul de acest gen amenajat în România după 1989, în localitatea natală a lui Paul Tomiţă, cel care l-a învăţat acest joc pe regele Mihai. Clubul de Golf „Profesor Paul Tomiţă” a fost înfiinţat în 1995. Aici a avut loc, în 2001, primul turneu de golf din România de după 1989.

A fost primul teren privat de golf din România.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Paul Tomiță s-a născut în comună în 1914 și, în lunga sa carieră, i-a avut ca elevi pe Regele Mihai, membri ai marilor familii Cantacuzino, Ghica, Brâncoveanu, Știrbei, Bibescu, alte mari personalităţi ale vremii, precum și mulți ambasadori și diplomați.

Reacție amuzantă a ambasadei Suediei


Ambasada Suediei la București, cunoscută pentru reacțiile ei amuzante în situațiile comice ale vieții politice dâmbovițene, a postat îmediat pe facebook un video de pe youtube. Filmulețul prezintă un golfer fugărit pe teren de un elan – și poate fi urmărit AICI-LINK. 

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. Se pot face in fiecare judet terenuri de golf din bani europeni sau parteneriat public privat peste fostele depozite de deseuri inchise si peste care se pune iarba.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

  1. Se pot face in fiecare judet terenuri de golf din bani europeni sau parteneriat public privat peste fostele depozite de deseuri inchise si peste care se pune iarba.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: