vineri

24 mai, 2024

20 decembrie, 2016

klaus-iohannis-300x203Președintele Klaus Iohannis este de acord să primească, miercuri, la consultările de la Palatul Cotroceni, o delegație comună a PSD și ALDE, a anunțat purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

„Domnul președinte a primit scrisoarea transmisă de PSD și ALDE și a fost de acord să-i primească la consultări împreună, mâine, de la ora 11,00”, a declarat, marți, pentru Agerpres Mădălina Dobrovolschi.

Ea anunțase, luni, că președintele Klaus Iohannis a stabilit programul consultărilor de la Cotroceni cu privire la formarea Guvernului, arătând că miercuri șeful statului se va consulta cu reprezentanții PSD, PNL, USR și UDMR, iar joi cu cei ai ALDE, PMP și ai grupului minorităților naționale din Parlament.


Programul consultărilor cu partidele și formațiunile parlamentare a fost stabilit în funcție de numărul de mandate obținute.

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și președintele PSD, Liviu Dragnea, au anunțat luni, după semnarea unui protocol de colaborare, că vor participa împreună la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

„O să îi trimitem președintelui (…) o scrisoare în care o să îl anunțăm în mod oficial de constituirea acestei coaliții. O să trimitem și textul protocolului și o să-l informăm că mergem împreună. O să mergem miercuri, la ora 11,00, când este invitat PSD”, a spus Dragnea.

Protocolul PSD-ALDE prevede că cele două formațiuni vor alcătui un program comun de guvernare și că au un candidat unic pentru funcția de premier.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: