sâmbătă

27 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 ianuarie, 2020

Gabriela Firea va fi, „categoric”, candidatul PSD la Primăria Bucureşti, a declarat preşedintele interimar al social-democraților, la Antena 3.

Întrebat duminică seară la Antena 3, dacă Gabriela Firea va fi nominalizată de PSD pentru a candida din nou la PMB, Marcel Ciolacu a răspuns:

Doamna Gabriela Firea deja şi-a exprimat şi public şi tot în Comitetul Executiv primii care îşi arată intenţia să candideze sunt cei care sunt în acest moment în funcţie, atât la consilii judeţene, cât şi la primării.


Urmează să fie făcute anumite sondaje în judeţe dacă sunt solicitate sau dacă conducerea centrală consideră că este nevoie, dar categoric doamna Gabriela Firea va fi candidatul şi o să o susţin din orice poziţie, fie de simplu membru PSD, fie de preşedinte, fie de preşedinte la Cameră sau preşedinte la Buzău.

Gabriela Firea a anunţat, în 8 decembrie, că vrea să candideze pentru un nou mandat la Primărie din partea PSD, argumentând că trei ani a muncit de dimineaţă până noaptea şi că a început modernizarea Bucureştiului, ceea ce ”deja se vede şi se simte”.

Nicușor Dan, preferatul USR pentru candidatura la PMB

În octombrie 2019, 86% din membrii USR București care au votat au ales ca Nicușor Dan să-i reprezinte la alegerile locale din acest an.

Alianța 2020 dorește însă un candidat unic, iar alegerea PLUS este Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în Cabinetul Dacian Cioloș.


Subiectul candidatului pentru PMB, care a stârnit unele polemici în interiorul Alianței, va fi tranșat la începutul acestui an.

Nicușor Dan a atras atenția, duminică, la B1Tv, că actualul primar general, Gabriela Firea, se plasează în sondaje pe primul loc, cu aproape 30% din preferințe.

De aceea, a explicat el, întreaga opoziție trebuie să propună un singur candidat, dacă se rămâne la alegeri într-un singur tur, pentru a o împiedica pe membra PSD să obțină un al doilea mandat:

Nu stă rău deloc față de mandatul dezastruos pe care l-a avut.

Eu am spus încă de când am intrat în competiție că, în ipoteza alegerilor într-un singur tur, opoziția trebuie să aibă un candidat unic, ca să nu mai repetăm ce s-a întâmplat în 2016.

Theodor Paleologu, candidat din partea PMP, va renunța a candidatură în favoarea lui Nicușor Dan, dacă nu se revine la alegeri în două tururi

PMP a anunțat că Theodor Paleologu va fi propunerea partidului pentru Primăria Capitalei, iar Eugen Tomac, liderul formațiunii, va concura pentru Primăria Sectorului 1.

Theodor Paleologu și-a anunțat însă duminică disponibilitatea de a se retrage din cursă, dacă nu se revine la alegerea primarilor în două tururi, în favoarea lui Nicușor Dan:

Dacă primarii vor fi aleși în continuare într-un singur tur va trebui să avem din start un candidat unic în București și opțiunea mea în acest moment este Nicușor Dan. E drept că exista diferite sondaje, e drept că numele meu este vehiculat și spre suprinderea mea stau foarte bine în acest sondaje.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: