vineri

28 ianuarie, 2022

Președintele Francois Hollande, la București – agenda

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 septembrie, 2016

hollande-iohannisPreședintele francez, Francois Hollande, se află marți în România, unde va discuta cu omologul său, Klaus Iohannis, despre pregătirea summitului informal de la Bratislava.

De asemenea, el va participa și la inaugurarea fabricii de elicoptere Airbus, la Ghimbav.

Airbus Helicopters a înființat în România filiala Airbus Helicopters Industries, care se ocupă de construcția liniei finale de asamblare a elicopterelor H215.


Primul elicopter H215 va fi fabricat în România în 2017, proiectul fiind în grafic, urmând ca faza de dezvoltare să se încheie în 2020, când fabrica va ajunge la capacitatea de 15 elicoptere pe an.

Francois Hollande va fi însoţit de aproximativ 30 de directori de companii franceze, „semn al intensităţii legăturilor economice cu România”, unde constructorul de automobile Dacia, filiala Renault, generează singur aproape 3 la sută din PIB, transmite AFP.

După întâlnirea de la Cotrcoeni cu președintele ohannis, Francois Hollande va merge la Măgurele, pe platforma pe care se instalează Laserul ELI-NP, care se află în centrul unui program european de cercetare destinat dezvoltării celor mai puternice lasere din lume.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Aplicaţiile vor fi multiple, de la tratarea cancerului până la fizica materialelor, trecând prin retratarea deşeurilor nucleare.


În pregătirea vizitei de marți a președintelui franței, Guvernul României a adoptat joi trei documente care stabilesc măsuri pentru organizarea sezonului cultural România – Franța 2018, program cultural bilateral dedicat celebrării Centenarului României Moderne, precum și pentru dezvoltarea colaborării în domeniile educației și mediului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr