vineri

19 aprilie, 2024

18 ianuarie, 2012

Reforma sănătăţii este o necesitate supra-acută, dar ea nu se poate realiza mai devreme de orizontul anului 2020, a declarat Ioan Lascăr, preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti (CMB), la începutul discuţiilor de miercuri cu lideri ai PDL.

„Nu cred că se îndoiesc prea mulţi oameni că reformarea sistemului de sănătate este o necesitate supra-acută. Sistemul de sănătate din România era într-o stare de gravă deteriorare iar utilizarea cuvântului ‘colaps’ nu mi se pare exagerată. Oricum, ne îndreptam spre această situaţie iar felul în care era organizat şi funcţiona sistemul de sănătate a demonstrat acest lucru”, a afirmat Ioan Lascăr, citat de Agerpres.

În opinia acestuia, nu este posibil ca reformarea sistemului de sănătate să poată fi concepută ca o acţiune extrem de operativă.


„Nu este o acţiune chirurgicală, să punem bisturiul şi de astăzi pe mâine să schimbăm soarta sistemului de sănătate. După părerea mea, stabilirea unor coordonate strategice trebuie să vizeze în primul rând o ţintă şi un timp acordat acestor obiective. Eu şi colegii mei am considerat că elaborarea unei strategii presupune în primă instanţă stabilirea unor ţinte şi a unui orizont de timp. Un astfel de orizont de timp mai aproape de anul 2020, după părerea mea şi nu numai a mea, nu cred că este posibil. Dar elaborarea unui cadru legislativ, care să permită abordarea etapizată, stabilirea unui timing şi în primul rând un acord general al tuturor actorilor, nu poate fi abordat decât prin prismă transpartinică”, a susţinut Lascăr.

Preşedintele Colegiului Medicilor a spus că lipsa unei strategii transpartinice a făcut ca „toate cele câteva zeci de tentative de reformare a sistemului de sănătate” să ducă la „tot atâtea eşecuri”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: