miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 aprilie, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, miercuri, omoloagei sale sud-coreene, Park Geun-hye, un mesaj de solidaritate a României cu Coreea de Sud, în contextul tensiunilor cu Coreea de Nord.

”Doresc să vă asigur, în contextul internaţional actual marcat de tensiunile din Peninsula Coreeană, de solidaritatea României cu Republica Coreea”, i-a transmis Băsescu președintei de la Seul.

În context, Traian Băsescu a subliniat că România și Coreea de Sud au valori comune, pe care trebuie să le apere.


”Apreciez foarte mult dinamica relaţiilor de cooperare dintre ţările noastre, considerând că avem valori şi obiective comune pe care trebuie să le apărăm. În acest sens, Parteneriatul Strategic dintre România şi Republica Coreea este o dovadă clară a bunei cooperări şi a angajamentelor pe care ni le-am asumat împreună, pentru binele popoarelor noastre”, a mai afirmat președintele României.

Regimul dictatorial din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-un, amenință cu atacuri nucleare Coreea de Sud și pe aliatul său Seulului, Statele Unite.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: