marți

16 aprilie, 2024

14 mai, 2013

Preşedintele Băsescu i-a spus marţi directorului general al Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF), Giovanni Kessler, că departamentul corespondent din România, DLAF, din subordinea Guvernului, exagerează uneori cu controlul proiectelor pe fonduri europene, blocând absorbția.

”Trebuie clarificat de ce este atât mare numărul de rapoarte care vă sunt transmise de DLAF din România, pentru că uneori am impresia că, din cauza birocraţiei sau pentru a acoperi activitatea unora dintre instituţiile noastre, uneori exagerează cu controalele. Unele dintre proiecte sunt blocate din cauza acestei abordări”, a spus Băsescu la o întrevedere cu Kessler, la Cotroceni.

În schimb, Giovanni Kessler a săpus că OLAF este foarte mulţumit de nivelul de cooperare cu România şi DLAF.


„Dacă toate ţările ar fi ca România în ceea ce priveşte cooperarea, ne-am descurca foarte bine. Sunteţi deja parteneri foarte buni şi sper să menţineţi aceste standard”, a arătat oficialul OLAF.

UE înființează un post de procuror al fondurilor europene

Directorul OLAF, Giovanni Kessler, a discutat cu oficialii de la București despre crearea unui post de procuror public la nivelul Uniunii Europene, care să investigheze fraudele cu fonduri europene.

”Am discutat proiecte importante pe care Uniunea Europeană le pregăteşte, precum crearea unui post de procuror public al Uniunii Europene care va avea monopolul investigării faptelor penale referitoare la fraudarea fondurilor UE.

Protecţia fondurilor UE, care aparţin tuturor cetăţenilor UE, nu va fi lăsată doar la nivel naţional, aceasta urmând să fie prima realizare în cadrul spaţiului unic european de justiţie”, a declarat Giovanni Kessler, într-o conferinţă de presă la Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti.


Oficialul european a avut întrevederi cu preşedintele Traian Băsescu, cu premierul Victor Ponta, precum şi cu reprezentanţi ai Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF) şi ai Autorității Naționale a Vămilor.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: