duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 iunie, 2012

Curtea Constituţională a României a fost sesizată de Preşedinţie în legătură cu reprezentarea României la Consiliul European din 28 – 29 iunie, au precizat, luni, pentru AGERPRES, reprezentanţi ai Biroului de presă al CCR.

Potrivit acestora, sesizarea va fi discutată în şedinţa Curţii de miercuri, 27 iunie.

Pe 12 iunie, majoritatea parlamentară a adoptat, la solicitarea premierului Victor Ponta, o declaraţie prin care recomandă ca prim-ministrul să reprezinte România, ci nu preşedintele Traian Băsescu, la Consiliul European din 28 iunie.


Parlamentarii USL, UDMR şi cei ai minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară au trecut uşor prin Legislativ declaraţia: 249 de voturi pentru, 30 împotrivă şi o abţinere.

Documentul adoptat de Parlament nu are, însă, valoare juridică, ci numai una politică, au recunoscut chiar şi susţinătorii declaraţiei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe 20 iunie, preşedintele Traian Băsescu l-a avertizat pe premierul Victor Ponta că prim-ministrul îşi însuşeşte juridic o atribuţie constituţională a şefului statului, dacă se duce la Consiliul European fără o aprobare expresă de la Cotroceni – potrivit unei scrisori trimise de Băsescu lui Ponta, prezentate sâmbătă de Antena 3.

”Vă atrag atenţia asupra faptului că absenţa unei aprobări exprese din partea preşedintelui României cu privire la mandatul participării la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie 2012, coroborată cu lipsa delegării exprese a prim-ministrului în calitate de reprezentant al statului român va echivala din punct de vedere juridic cu o însuşire a unei atribuţii constituţionale a preşedintelui României de către prim-ministru”, se arată în documentul prezentat de Antena 3.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: