luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 aprilie, 2012

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, luni, legea care prevede că demiterea şefului statului trebuie aprobată la referendum de majoritatea cetăţenilor înscrişi în listele electorale, relatează Mediafax.

Conform Administraţiei prezidenţiale, Traian Băsescu a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.103/2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Legea de aprobare a OUG 103/2009 instituie un termen de 20 de zile în care Legislativul trebuie să dea un răspuns la solicitarea şefului statului pentru referendum şi prevede că acesta se poate organiza în aceleaşi secţii de votare cu alegerile.


Astfel, pentru demiterea președintelui țării va fi nevoie ca la referendum să voteze pentru eliberarea din funcție peste 9 milioane de persoane.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În anul 2007, la referendumul prin care Traian Băsescu a fost reconfirmat în funcția de președinte, după ce fusese suspendat din funcție, de către Parlament, prezența la vot a fost de numai 44,45%, adică 8 milioane de alegători, în condițiile în care pe liste erau înscriși în total 18,3 milioane de alegători.

Băsescu a obținut atunci 74,48%, adică circa 6 milioane de voturi împotriva demiterii sale din funcție.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: