joi

11 aprilie, 2024

13 noiembrie, 2018

Președintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că va lua o decizie rapidă referitor la propunerea pentru Afaceri Europene, precizând însă că în ceea ce o priveşte pe Ecaterina Andronescu lucrurile vor dura ”un pic mai mult”, pentru că aceasta i-a spus, într-o discuţie anterioară, că nu va merge la ministerul Educaţiei.

„Acum câteva sătpămâni făceau mare tam-tam cu remanierea guvernamentală. Văd că acum se face remaniere cu ţârâita, adică unul câte unul să plece. Se pare că voi primi două propuneri, dintre care una va fi analizată foarte repede. E vorba de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, totuşi ne pregătim pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Nu ştiu de ce a demisionat domnul Negrescu, cert e că nu avem ministru în ajunul preşedinţiei. Propunerea făcută mi se pare una pe care o voi citi în notă pozitivă. Cu domnul Ciamba am colaborat bine până acum şi cred că e important să dau o rezoluţie pentru această propunere, ca să ne mişcăm odată”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Şeful statului a anunţat însă că pentru propunerea Ecaterinei Andronescu la Educaţie va avea nevoie de mult mai mult timp.


„Eu am criticat Guvernul ca să-i impulsionez, doar doar s-o întoarce cineva din Arabia şi vor începe să lucreze. Aici o să dureze un pic mai mult, chiar un pic mai mult, s-ar putea. Dintr-un motiv simplu. Eu am fost la un eveniment la Politehnică. Neîntrebată, mi-a spus totuşi doamna Andronescu că ea în niciun caz nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine, şamd. Aflu acum cu suprindere că e propusă. Voi afla dacă este dorinţa domniei sale, va dura un pic, a partidului sau dacă se vrea o remaniere cu bucata”, a completat președintele Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va transmite marţi la Cotroceni propunerile pentru ministerul Educaţiei, în persoana Ecaterinei Andronescu, şi George Ciamba, pentru funcţia de ministru delegat al Fondurilor Europene, după ce aceste propuneri au fost validate în şedinţa BPN PSD.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: