luni

27 mai, 2024

19 decembrie, 2016

iohannisPreședintele Klaus Iohannis se va consulta miercuri cu reprezentanții PSD, PNL, USR și UDMR, iar joi cu cei ai ALDE, PMP și ai grupului minorităților naționale din Parlament, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Potrivit acesteia, consultările președintelui țării cu formațiunile politice parlamentare vor începe miercuri, la ora 11,00, cu delegația PSD, urmând ca de la 12,30 șeful statului să se întâlnească cu reprezentanții PNL, de la ora 14,00 cu cei ai USR, iar de la ora 15,00 cu UDMR.

Consultările vor continua joi, de la ora 11,00, când la Cotroceni este așteptată delegația ALDE, urmată de la ora 12,00 de delegația PMP, iar de la 13,00 — delegația grupului minorităților naționale.


„Partidele reprezentate în Parlament sunt invitate la Palatul Cotroceni să vină cu o delegație de maximum cinci persoane”, a precizat Mădălina Dobrovolschi.

Pe data de 16 decembrie, după o primă rundă de discuții cu formațiunile parlamentare, de la care au lipsit PSD și ALDE, președintele Iohannis a anunțat convocarea noului Parlament pe 20 decembrie și începerea consultărilor pentru formarea guvernului.

Spre deosebire de primele discuții, președintele anunța că de această dată așteaptă și nominalizări pentru poziția de prim-ministru.

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică faptul că va merge la Cotroceni, miercuri, cu o nominalizare. ”Voi lua o decizie după ce mă consult în prealabil cu colegii din partid și, bineînțeles, cu colegii de la ALDE, care să țină cont de dorința mea unică de a se pune în practică programul de guvernare care este foarte așteptat. (…) Eu am văzut liste la televiziuni și, ca de obicei în astfel de situații, nu va fi niciunul dintre cei care au apărut la televizor, așa se întâmplă. Dar, dacă ei se simt bine să apară la televizor, este problema lor. Nu va fi niciunul propunerea mea. Nu există liste, pentru că eu nu merg cu liste la Cotroceni, nu merge să negociem, vom fi foarte civilizați și o să facem o propunere după ce am cumpănit foarte, foarte bine”, a afirmat Liviu Dragnea.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: