luni

22 aprilie, 2024

24 martie, 2024

Extremiştii de dreapta ameninţă prosperitatea Germaniei, şi ar putea duce chiar la ieșirea țării din zona euro, ceea ce ar fi „o catastrofă economică pentru noi toţi”, a declarat sâmbătă preşedintele Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), Joachim Nagel (foto), într-un interviu acordat grupului de presă Funke.

„Fac apel la toată lumea să nu subestimeze pericolul extremismului de dreapta”, a declarat Nagel, adăugând că extremismul îi descurajează pe investitori şi pe lucrătorii calificaţi care vin în Germania de peste hotare.

Ieșirea din zona euro, o catastrofă

Şeful Bundesbank a avertizat şi asupra ieşirii Germaniei din zona euro sau din Uniunea Europeană, pe care a descris-o ca „piatra de temelie a prosperităţii noastre”. O ieșire a țării din zona euro, ar fi „o catastrofă economică pentru noi toţi”, a spus șeful Bundesbank, citat de AFP, agenție preluată de Agerpres.


Fără a încerca să minimizeze dificultăţile cu care se confruntă ţara, Nagel a explicat că piaţa forţei de muncă din Germania s-a menţinut stabilă şi şomajul este la un nivel redus.

Oficialul german a cerut mai multă ambiţie în privinţa reducerii taxelor şi a birocraţiei. Legea privind oportunităţile de dezvoltare conţine mai puţine facilităţi fiscale decât s-a planificat iniţial, dar importantă este acum implementarea ei, a declarat Nagel.

Nivelul facilităţilor fiscale era iniţial planificat la şapte miliarde de euro, dar a fost redus la 3,2 miliarde de euro pe an.

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: