sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 aprilie, 2012

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a cerut Curţii Europene a Drepturilor Omului prelungirea cu şase luni a termenului de dezbatere a proiectului legii despăgubirii proprietarilor de drept ai caselor naţionalizate, a informat Guvernul.

”Nu am, nu există un termen agreat în acest moment, este o încercare de solicitare de prelungire. Probabil că acest termen va apărea în urma consultărilor între părţi”, a spus marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

CEDO obligă România să adopte până la 12 iulie o lege privind despăgubirea echitabilă a persoanelor care au fost deposedate de imobile, de către regimul comunist.


Astfel, termenul solicitat de premierul Ungureanu ajunge până în ianuarie 2013, după alegerile parlamentare din noiembrie 2012 şi implicit încheierea mandatului actualului Guvern.

În urmă cu două săpătămâni Guvernul a dezbătut în primă lectură un proiect de lege prin care proprietarii de drept ai caselo naţionalizate nu vor mai primi în natură imobilele, ci vor fi despăgubiţi în bani în limita a 15% din valoarea bunurilor care le-au fost confiscate de comunişti.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: