Venitul mediu lunar al unui român a crescut în T3 cu 10% față de T3 din 2019. Modificările aduse de pandemie în alocarea cheltuielilor

Datele publicate de INS pentru trimestrul III 2020 arată că veniturile medii ale românilor au ajuns la nivelul de 2.068 lei lunar pe persoană și… Mai mult›
11.01.2021
”Nu-l putem lăsa doar pe Zuckerberg să decidă”: UE pregătește noi reglementări ale platformelor sociale după reacția acestora la revoltele din SUA

Lideri europeni privesc cu îngrijorare modul în care Facebook și Twitter au tratat în Statele Unite ”cazul Trump” și consideră că social media are nevoie… Mai mult›
11.01.2021
Deficitul comercial la 11 luni a ajuns la 7,5% din PIB-ul estimat – Dacia revigorează sectorul de mașini

Deficitul balanței comerciale a ajuns la 16,43 miliarde euro după primele 11 luni ale anului (circa 7,5% din PIB estimat), potrivit datelor publicate de INS.… Mai mult›
11.01.2021
Green Deal: România are capacități de stocare a gazelor de seră de 11.000 de ori mai mari decât stochează în realitate

Atingerea țintei UE de neutralitate climatică (zero emisii nete de gaze de seră) implică eforturi considerabile inclusiv de stocare a acestora, dar datele din România privind… Mai mult›
10.01.2021
Premierul, singur la Guvern: Miniștrii PSD și ALDE și-au depus demisiile la SGG. Independentul de la Justiție și-a anunțat demisia pe Facebook
de Vladimir Ionescu 15.6.2017
Tudorel Toader a demisionat joi din funcția de ministru al Justiției, potrivit unui anunț făcut de acesta pe contul său de Facebook.
Este ultimul dintre membrii Cabinetului care și-ar fi despus mandatul după ce PSD și ALDE au anunțat miercuri seara retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Sorin Grindeanu.
“Exprimând deplina solidaritate cu membrii Guvernului, am depus demisia mea din demnitatea de Ministru al Justiției !”, a scris Toader, la numai două ore după ce declara în fața jurnaliștilor: “Eu sunt ministrul Justiției, azi, încă, și îmi îndeplinesc aceste obligații”.
Cu puțin înainte de demersul acestuia, toți miniștrii PSD și ALDE și-au înregistrat demisiile la Secretariatul general al Guvernului (SGG) și la cabinetul premierului, potrivit unro surse Agerpres.
Miniștrii își păstrează portofoliile până în momentul în care demisiile sunt acceptate și decretele semnate de pre;edintele Klaus Iohannis vor fi publicate în Monitorul Oficial.
Carmen Dan, ministru de Interne, a declarat joi dimineața că miniştrii PSD şi-au depus demisia din solidaritate, după ce premierul Sorin Grindeanu a arătat că nu este dispus la dialog şi nu a comunicat. În plus, ea a negat că a făcut parte din cel mai slab guvern. „Cred că trebuie să ne raportăm la situația asta și să analizăm cu obiectivitate”, a răspuns ministrul demisionar al Internelor.
„A fost o analiză a activităţii Guvernului pe care toţi o anticipam încă din momentul în care ne-am preluat mandatele. Niciunul dintre colegii mei, şi nici eu, nu am primit aceste mandate cadou”, a spus ea.
După reuniuni care au durat mai bine de 6 ore ale conducerilor executive, PSD și ALDE au votat miercuri, separat, în unanimitate, retragerea sprijinului politic pentru guvernul Grindeanu.
Pretextul oficial a fost evaluarea stadiului implementării programului de guvernare– document întocmit de Darius Vâlcov.
Motivul oficial, rostit de Călin Popescu Tăriceanu: România ratează o fereastră de oportunitate de dezvoltare din cauză că programul de guvernare este implementat haotic.
Cum premierul, care a participat la ședința de partid, a refuzat să demisioneze, coaliția PSD și ALDE încearcă să scape de premier prin metoda consacrată deja în guvernarea Radu Vasile- miniștrilor li s-a cerut să își scrie demisiile din pozițiile pe care le ocupă.
Suplimentar, cu unanimitate, 68 de voturi, PSD și ALDE au mai decis ca cei care refuză să plece din guvern să fie excluşi din partid, semn că povestea demisiilor ”în alb” a fost chiar o poveste.