vineri

31 mai, 2024

17 iulie, 2018

Premierul Viorica Dăncilă se va întâni miercuri cu preşedintele Klaus Iohannis, a confirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului la finalul şedinţei de marți a Executivului.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că în şedinţa de marți a Cabinetului Dăncilă nu a fost adoptat niciun act normativ privind amnistia sau graţierea unor fapte penale, anunţând însă că joi va avea loc o nouă şedinţă de Guvern.

Întâlnirea dintre premierul Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis va avea loc miercuri, la solicitarea şefului statului, ora nefiind anunţată încă. Discuţia între premier şi preşedinte loc în contextul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului privind amnistia şi graţierea unor fapte penale.


Întrebat de ce au loc două şedinţe de guvern în aceeaşi săptămână, purtătorul de cuvânt a explicat că era urgentă adoptarea unei Ordonanţe privind deşeurile: „A fost adoptat un act foarte important, acea OUG de la Ministerul Mediului, care nu suporta amânare şi s-a luat decizia să se facă această şedinţă pentru a se adopta acest act. Asta pe de-o parte, pe de de altă parte, având în vedere că se apropie vacanţa parlamentară şi sunt acte normative ce au nevoie de adoptare şi nu suportă amânare, în funcţie de avizele care vor veni, atunci, joi, vor fi incluse pe ordinea de zi”.

Informaţiile privind intenţia Guvernului de a adopta o Ordonanţă de Urgenţă privind amnistia şi graţierea au apărut însă de la sfârşitul săptămânii trecute, dar au fost negate de către liderii coaliţiei de guvernare.

Și ministrul Tudorel Toader a declarat că la Ministerul Justiţiei nu există în dezbatere sau în avizare o Ordonanţă de Urgenţă privind amnistia şi graţierea.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă s-au întâlnit ultima oară în luna mai, pentru a discuta pe tema politicii externe, inclusiv a relocării ambasadei României în Israel. La întâlnirea de atunci a participat şi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, chemat pentru a da explicaţii după ce România, alături de Ungaria şi Cehia, a blocat o iniţiativă a Uniunii Europene lansată de Franţa şi de alte state membre UE, care critica relocarea ambasadei Statelor Unite la Ierusalim.


Şeful statului spunea atunci că Guvernul nu s-a consultat cu el când a acţionat pentru blocarea declaraţiei UE.

De remarcat faptul că informațiile privind convocarea premierului la Palatul Cotroceni au fost furnizate presei inițial de surse guvernamentale și confirmate apoi oficial. Administrația Prezidențială nu a comunicat public, așa cum era normal, solicitarea adresată premierului Dăncilă.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: