marți

20 februarie, 2024

17 mai, 2012

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că i-au fost aduse acuzaţii pe sistem stalinist, potrivit cărora ar fi întrerupt o emisiune la televiziunea publică, prim-ministrul afirmând că Societatea Română de Televiziune este profund politizată şi are datorii de peste 50 de milioane de euro, pentru plata cărora trebuie găsită o soluţie.

„Oarecum într-un sistem pe care eu l-am studiat ca jurist, din epoca stalinistă, am fost acuzat de ceva, după care rămâne să dovedesc eu că nu sunt vinovat că i-am întrerupt eu emisiunea unui distins jurnalist, domnul Mircea Marian. Habar n-am de emisiunea domniei sale, nu i-am întrerupt nicio emisiune. Preşedintele Televiziunii este în continuare domnul Lăzescu, nominalizat de preşedintele Băsescu, preşedintele Radioului este reprezentantul UDMR, consiliile de administraţie nu s-au schimbat în niciun fel. Nici nu am avut intenţia, nici n-aş putea să intervin în vreun fel. Sistemul ăsta în care ţipăm preventiv, că poate rămâne ceva, e un sistem pe care eu, ca jurist, nu-l împărtăşesc”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

De asemenea, Victor Ponta a subliniat că nu şi-a schimbat părerea pe care o avea înainte să devină premier, potrivit căreia televiziunea publică este „profund politizată” şi şi-a exprimat sprijinul pentru o propunere de lege de depolitizare a acesteia.


„Nu mi-am schimbat părerea despre modul în care funcţionează astăzi televiziunea. Despre Radio nu am vorbit niciodată. (…) Referitor la lege, vă anunţ personal că eu sunt de acord cu legea dumneavoastră, nu mă interesează să schimbăm conducerea actuală, profund politizată şi obedientă, cu o altă conducere profund politizată şi obedientă, de data asta a noii puteri”, a declarat premierul.

El a precizat însă că trebuie lămurită situaţia legată de datoria curentă a televiziunii publice, de peste 50 de milioane de euro.

„Astăzi, când vorbim, televiziunea publică este în faliment, cu o datorie de peste 50 de milioane de euro şi, dacă găsim o soluţie nu doar să o manageriem apolitic – lucru cu care sunt întru totul de acord – să găsim o soluţie şi să lămurim de unde plătim zecile de milioane de euro, cred că am avea şanse foarte mari ca anul acesta să dăm o nouă faţă televiziunii publice”, a mai afirmat şeful Guvernului.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: