marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 februarie, 2014

Premierul Victor Ponta a anunțat, la începutul ședinței de guvern de miercuri, restituirea taxei auto introduse în 2012, taxă ce încalcă Art. 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, potrivit unei decizii recente a Curții de Justiţie a UE.

Taxa auto instituită în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea de Justiţie a UE, pe 3 februarie 2014.

Decizia CJUE este obligatorie şi se aplică tuturor litigiilor aflate pe fond, Guvernul fiind nevoit să returneze la cerere banii colectați din această taxă.


Premierul a spus miercuri că urmează să se stabilească în ce mod se vor înapoia banii respectivi: ”În funcţie de toate restricţiile şi toate posibilităţile bugetare, o să dăm banii înapoi, să vedem cum şi în cât timp facem acest lucru”, a declarat Victor Ponta.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Taxa de primă înmatriculare a fost introdusă în luna aprilie 2008, fiind calculată în funcţie de datele tehnice ale fiecărei maşini în parte. În ianuarie 2012 a intrat în vigoare o nouă taxă auto, înlocuind OUG nr. 50/2008 cu Legea nr.9/2012, care avea ca scop să facă taxa pe poluare conformă cu Articolul 110 din TFUE.

CJUE a decis însă că guvernul român a menţinut în vigoare o reglementare naţională pe care Curtea o declarase deja incompatibilă cu articolul 110 în Hotărârea Tatu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: