duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 iulie, 2013

România avea o populație stabilă majoră de 16,27 milioane de locuitori în octombrie 2011, a informat, joi, Institutul Național de Statistică (INS). Pornind de la aceste cifre, premierul Victor Ponta a concluzionat că referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu, din 2012, trebuia validat, însă șeful statului a replicat că rezultatul INS nu-i cuprinde și pe alegătorii români aflați în străinătate.

”Am văzut şi eu datele finale ale recensământului, mai bine mai târziu decât niciodată, doar că, din păcate, am fost peste 50% în 29 iulie care am dat lovitura de stat cum ar spune unii rămaşi în urmă. Am fost peste 50%, nu ne mai foloseşte prea mult acum”, a afirmat Victor Ponta în ședința de guvern.

În replică, Traian Băsescu l-a acuzat pe premier că face declarații iresponsabile.


”Nu ştiu dacă premierul a făcut o astfel de afirmaţie, dar, dacă a făcut-o, arată că a rămas acelaşi om lipsit de responsabilitate în ce spune. Recensământul face o situaţie a populaţiei care locuieşte în România, nu a celor milioane de majori care sunt în afara frontierelor”, a afirmat șeful statului.

Potrivit rezultatelor finale așe recensământului, numărul persoanelor cu vârsta de peste 18 ani din populaţia stabilă a României era de 16.269.839, în octombrie 2011.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La referendumul pentru demiterea președintelui Băsescu, din 29 iulie 2012, Biroului Electoral Central arăta că 18.292.464 de persoane erau înscrise în listele electorale și aveau, prin urmare, drept de vot.

88,7% dintre participanții la vot au optat pentru demiterea președintelui, însă referendumul a fost invalidat pe motiv că la urne s-au prezentat doar 46,24% dintre alegători, sub pragul de 50% plus unul.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: