luni

19 februarie, 2024

7 august, 2012

Premierul Victor Ponta și ministrul Finanțelor, Florin Georgescu, s-au dus marți la Banca Națională pentru a discuta cu guvernatorul Mugur Isărescu, prim-ministrul arătând că este de acord cu ofcialul BNR privind efectele tensiunilor politice.

Ponta a declarat presei, după discuăția de la BNR, că în această perioadă este nevoie de „calm şi dialog”, pentru a fi transmis un mesaj de predictibilitate şi stabilitate, informează Mediafax.

Premierul a spus că discuţia a vizat în principal stadiul negocierilor cu delegaţia FMI, CE şi Băncii Mondiale.


„Indiferent ce a fost până la 29 iulie (data referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, asupra căruia Curtea Constituţională urmează să se pronunţe, n.r.), instituţiile statului, inclusiv Banca Naţională, funcţionează”, a spus Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă a fost făcut un apel la calm, având în vedere declaraţiile de luni ale guvernatului BNR, Ponta a răsupuns „la calm şi dialog şi sunt întru totul de acord cu guvernatorul”.

El a mai spus că Guvernul îşi va face datoria şi nu se va mai implica în bătălii politice.

Isărescu a declarat luni că politicienii vor afla curând că pe pieţele financiare „gura bate fundul”, singura soluţie fiind dialogul, care ar trebui să domine discursul politic, iar cine nu îl stăpâneşte să plece, fără a avea pretenţia să-i scoată pe ceilalţi din casă.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: