sâmbătă

15 iunie, 2024

25 octombrie, 2013

Încasările bugetare sunt cu 3,8 miliarde de lei mai mici decât cele estimate, aşa încât este nevoie de o rectificare bugetară negativă şi „estimări mai realiste ale ANAF”, a spus premierul Victor Ponta, la începerea şedinţei de guvern de vineri.

„Încasările prevăzute sunt mai mici cu circa 3,8 miliarde de lei”, a spus prim-ministrul, iar asta înseamnă „resurse mai puţine până la sfârşitul anului”.

Chiar şi într-o astfel de situaţie, cota unică nu va creşte, a asigurat premierul, majorarea aceasta „fiind doar o poveste de presă”, a spus el.


Victor Ponta i-a cerut ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu, să prezinte scenarii realiste pentru bugetul anului 2014, pe baza „estimărilor mai realiste ale ANAF”, pentru a se şti „ce putem să scădem şi ce putem să oferim mai mult”.

Asumarea răspunderii pe descentralizare, în noiembrie

Asumarea pe proiectul de descnetralizare, a spus premierul, va avea loc la jumătatea lunii noiembrie, după ce va fi consultată şi Opoziţia – PDL şi PP DD.

Vicepremierul Liviu Dragnea are misiunea de a prezenta proiectul grupurilor PDL şi PPDD, astfel încât să existe „cel mai larg dialog posibil”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: