marți

24 mai, 2022

Premierul Ponta, în favoarea sistării finanţării publice a asistenţei spitaliceşti private

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 ianuarie, 2013

Premierul Victor Ponta s-a arătat, marţi, în favoarea sistării finanţării de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate a asistenţei spitaliceşti în unităţile medicale private.

Într-o emisiune la Realitatea TV, Ponta a precizat că potrivit contractului-cadru de servicii medicale, care i-a fost prezentat lui de Ministerul Sănătăţii, medicii de familie, asistenţa ambulatorie şi transportul bolnavilor de urgenţă la spital se decontează de la CNAS şi către privaţi.

”Aşa cum mi-a fost mie prezentat, medicii de familie şi asistenţa ambulatorie, absolut totul rămâne decontat de la CNAS. Asistenţa medicală de urgenţă – se decontează primul ajutor şi transportul al spital. Mai departe, nu”, a spus Ponta.


El a arătat, însă, că se va elimina de la finanţarea publică asistenţa spitalicească privată.

”Asistenţa medicală spitalicească – la orice spital privat, CNAS deconta 1.500 de lei, restul pana la 8.000 de lei din buzunar. Niciodată cei cu venituri sub medie nu vor merge la spitale private”, a spus şeful Guvernului.

Prim-ministrul a subliniat că în prezent cele mai grele şi costisitoare intervenţii se fac în spitale publice.

”Eu nu cred că putem să facem concurenţă între privat şi public. Asistenţa şi dreptul la asistenţă publică sunt un drept universal”, a mai spus Ponta.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În context, Victor Ponta a menţionat că Guvernul a prevăzut în bugetul de stat pe anul 2013 3,5 miliarde de euro pentru plata datoriilor pe care le au spitalele de stat la medicamente.

”Este o clinică (privată – n.r.) în Bucureşti care a primit mai mulţi bani decât maternitatea Giuleşti. E un spital privat la Oradea care are 9 de paturi şi care a primit 20% din bugetul spitalului judeţean, care are peste 1.000 de paturi. 3 miliarde şi jumătate am pus în buget ca să plătim datoriile la medicamente ale spitalelor publice”, a mai spus Victor Ponta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: