miercuri

22 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 ianuarie, 2013

Premierul român Victor Ponta a discutat miercuri, la Viena, cu cancelarul Austriei, Werner Faymann, despre interesul României în menținerea unei prezențe consistente a băncilor austriece în economia românească.

”Primul-ministru Victor Ponta şi-a exprimat interesul în ceea ce priveşte menţinerea la un nivel ridicat a interesului companiilor şi băncilor austriece în economia românească şi a prezentat deciziile recente luate de Guvernul României în ceea ce priveşte reforma economică şi asigurarea unui mediu atractiv pentru investitorii străini”, a precizat Guvernul, într-un comunicat de presă.

În ceea ce priveşte negocierile pentru noul cadru financiar multianual al UE 2014-2020 (MFF), Ponta și Faymann au susţinut importanţa unui acord la următorul Consiliu European, din februarie, ”care să ţină cont de necesitatea reducerii decalejelor de dezvoltare între statele membre si totodata sa asigure cresterea economica si crearea de noi locuri de munca la nivelul intregii Uniuni”, a menționat Palatul Victoria.


Cea mai mare bancă din România, BCR, este deținută de grupul austriac Erste. Alte importante bănci austriece cu subsidiare românești sunt UniCredit și Raiffeisen.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: