sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 ianuarie, 2013

Premierul român Victor Ponta a discutat miercuri, la Viena, cu cancelarul Austriei, Werner Faymann, despre interesul României în menținerea unei prezențe consistente a băncilor austriece în economia românească.

”Primul-ministru Victor Ponta şi-a exprimat interesul în ceea ce priveşte menţinerea la un nivel ridicat a interesului companiilor şi băncilor austriece în economia românească şi a prezentat deciziile recente luate de Guvernul României în ceea ce priveşte reforma economică şi asigurarea unui mediu atractiv pentru investitorii străini”, a precizat Guvernul, într-un comunicat de presă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În ceea ce priveşte negocierile pentru noul cadru financiar multianual al UE 2014-2020 (MFF), Ponta și Faymann au susţinut importanţa unui acord la următorul Consiliu European, din februarie, ”care să ţină cont de necesitatea reducerii decalejelor de dezvoltare între statele membre si totodata sa asigure cresterea economica si crearea de noi locuri de munca la nivelul intregii Uniuni”, a menționat Palatul Victoria.


Cea mai mare bancă din România, BCR, este deținută de grupul austriac Erste. Alte importante bănci austriece cu subsidiare românești sunt UniCredit și Raiffeisen.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: