Premierul Ponta: Guvernul analizează introducerea unei noi taxe pe carburanți, pentru investiții în infrastructură - CursDeGuvernare.ro
marți

26 octombrie, 2021

Premierul Ponta: Guvernul analizează introducerea unei noi taxe pe carburanți, pentru investiții în infrastructură

29 octombrie, 2013

Guvernul analizează posibilitatea introducerii unei noi taxe pe carburanţi, banii colectați prin aplicarea acesteia urmând să fie folosiți exclusiv pentru infrastructură, a declarat premierul Victor Ponta, luni seara, la România TV.

„Este o idee mai veche, de când Relu Fenechiu era ministru, de a introduce o anumită taxă pe preţul benzinei şi al motorinei, pentru a alimenta doar fondurile necesare pentru construcţia de infrastructură rutieră, nu ca venituri la bugetul general, ci doar pentru infrastructură. Trebuie să o analizăm. Nu o resping în niciun caz de la început”, a declarat premierul Victor Ponta .

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Relu Fenechiu declara recent că a găsit soluţia prin care România să aibă mai mulţi kilometri de autostradă. Fostul ministru al Transporturilor a identificat şi sursele de finanţare pentru construirea a 4.000 de kilometri de autostradă: mărirea accizei la carburant şi taxarea pe distanţă a traficului greu.


„Am identificat două surse de finanţare, care pot aduce sume uriaşe la buget. Este vorba despre mărirea accizei la carburant cu 10 euro cenţi, ceea ce într-adevăr ar fi destul de greu de suportat pentru români, care s-au săturat de plătit taxe fără să ştie unde ajung banii lor. (…) A doua sursă de finanţare o reprezintă taxarea bazată pe distanţa traficului greu”, a declarat Relu Fenechiu la România TV.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr