vineri

20 mai, 2022

Premierul Ponta către sindicaliștii protestatari de la Metrou: Nu voi mai permite ca toate activitățile Metrorex să fie intermediate de firma-sindicat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 septembrie, 2013

Circa 3.000 de sindicaliști din transporturi metropolitane au manifestat miercuri la sediul Guvernului, pentru a cere majorări salariale pentru angajații din Metrorex, însă premierul Victor Ponta a subliniat că Guvernul nu va mai permite ca o firmă deținută de sindicatul de la Metrou să intermedieze toate contractele pentru activitățile companiei din subordinea Ministerului Transporturilor.

”Ce se poate face, facem, dar în acelaşi timp nu se mai pot face toate afacerile metroului prin firma-sindicat. Asta nu se mai poate şi, dacă asta e supărarea, pe asta nu o putem îndrepta”, a afirmat Victor Ponta.

În context, prim-ministrul a arătat că Guvernul subvenționează cu 800 de milioane de lei activitatea metroului bucureștean, însă banii provind de la contribuabilii din toată țara.


”Ei voi salarii mai mari, noi plătim 800 de milioane subvenţii de la toţi cetăţenii României, pentru metrou”, a mai spus premierul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Federaţia Sindicatelor din Transporturi, Transloc şi servicii publice ATU-România, care desfășoară protestele, a amenințat cu o grevă de amploare a lucrătorilor de la Metrorex și Regia Autonomă de Transport București, care ar urma să blocheze tot transportul public din Capitală, în 30 septembrie, dacă Guvernul nu îndeplinește revendicările sindicaliștilor.

 


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: