luni

6 decembrie, 2021

Premierul Ponta anunţă retragerea sesizărilor împotriva judecătorilor CCR, pentru a linişti Europa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 iulie, 2012

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în şedinţa de guvern, că vor fi retrase orice sesizări împotriva judecătorilor Curţii Constituţionale şi nu există vreo intenţie de limitare a independenţei instituţiei

”Ieri a fost o acţiune politică de dezinformare atât a partenerilor noştri europeni, cât şi a opiniei publice vizavi de o activitate – n-am înţeles dacă era a Parlamentului sau a Guvernului – de schimbare sau de limitare a independenţei judecătorilor de la Curtea Constituţională. Nu a existat şi nu va exista niciun fel de act normativ prin care să fie schimbaţi judecătorii de la Curtea Constituţională, există nişte prevederi constituţionale pe care le respectăm, şi nici vreo intenţie de a le afecta independenţa instituţională”, a spus Ponta.

În context, premierul a dat un mesaj potrivit căruia Guvernul asigură funcţionare tuturor instituţiilor statului, stabilitatea şi regimul constituţional al acestora.


”De altfel, tocmai pentru a întări acest mesaj foarte clar şi pentru a risipi orice fel de îndoieli ale partenerilor noştri europeni, domnul ministru al Justiţiei mi-a propus astăzi şi mi-a comunicat faptul că orice fel de sesizări referitoare la persoanele care ocupă funcţiile de judecători la Curtea Constituţională vor fi retrase, pentru a nu mai lăsa loc de interpretare”, a spus Ponta.

”Curtea Constituţională şi judecătorii săi sunt independenţi şi doresc să-şi desfăşoare activitatea independent”, a adăugat el.

Săptămâna trecută, Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a anunţat că a sesizat Agenţia Naţională de Integritate şi conducerea Curţii Constituţionale privind un posibil conflict de interse în care s-ar afla Iulia Motoc, judecătoare a curţii.

Corlăţean a susţinut că şi preşedntele CCR, Augustin Zegrean, s-ar afla în situaţie de incompatibilitate cu funcţia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Cei doi judecători trebuie revocaţi. Deciziile lor sunt nule”, susţinea ministrul Justiţiei.

Pe de altă parte, Crin Antonescu, președintele PNL, a declarat luni seară că ””Miza principală, sub o formă sau alta, este intrarea în normalitate a Curţii Constituţionale. Mai explicit, înseamnă schimbarea componenţei acestei Curţi.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

De studiat graficul de mai jos: el reprezintă o parte a analizei apărute în revista (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare nr. 88 (titlurile și autorii – LINK...

rrr