luni

24 iunie, 2024

28 septembrie, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că va exista o rectificare de buget, în luna octombrie, pentru a acoperi golurile din locurile „unde arde”, cu bani luaţi de la capitole bugetare unde „nu sunt absolut necesari”, şi a asigurat că se vor plăti toate salariile şi pensiile, transmite MEDIAFAX.

„O să avem rectificare în octombrie, dar rectificare înseamnă că luăm bani de la unii şi dăm la alţii. Nu înseamnă că avem, că sunt nişte bani cu care nu avem ce face, ci înseamnă că îi luăm de unde nu sunt absolut necesari şi îi ducem unde arde. Săptămâna trecută, 25 de milioane de lei am dat în judeţul Galaţi pentru inundaţii şi cred că am făcut bine. Am luat banii dintr-un loc şi i-am pus în altă parte. La fel pentru situaţii speciale. Categoric, toate salariile, toate pensile, lucrurile esenţiale le avem acoperite şi le plătim fără probleme, dar la rectificare luăm dintr-o parte şi punem în alta. Cineva pierde ca să câştige altcineva”, a spus premierul Victor Ponta, sugerând că aceste transferuri vor fi folosite şi pentru asigurarea salariilor bugetariilor şi pensiilor.

„Nu există un rezervor secret”

„Nu a existat nici înainte, nu există nici azi vreun rezervor secret al Guvernului. Banii sunt cei care sunt colectaţi prin taxele şi impozitele pe care nu le-am mărit. Am rămas cu cota unică de 16 la sută. Am redus, fie că e vorba de TVA la pâine, pe care aş vrea să-l extindem, fie că e vorba de proiectul principal pentru anul viitor şi anume o reducere a impozitării muncii. De unde reducem, e foarte greu să spunem, că sunt mult mai mulţi bani. Important e cum se folosesc”, a mai declarat premierul.

„Este o decizie politică: taxe mici sau venituri mari”


Victor Ponta a spus că cele mai importante realizări ale acestui an, din punct de vedere al resurselor suplimentare, sunt triplarea sumelor atrase din fondurile structurale şi deblocarea tutror programelor operaţionale.

„Plăţile în agricultură le facem şi anul acesta în avans. Acolo e resursa suplimentară. În rest, din creşterea economică se simte mai mult sau mai puţin un supliment de resurse. Ce le spun tuturor este că banii pe care îi avem, mult mai mulţi vin din fonduri europene, mai puţin din taxe şi impozite, pentru că nu o să avem, cu 16 la sută cotă unică, şcolile şi spitalele din Germania, unde se plătesc 45 la sută taxe sau din Finlanda şi Suedia, unde se plătesc 50 la sută taxe. Nu poţi să ai şi taxe mici, şi venituri mari, ca cei care au taxe mari. E o decizie ce alegem. Şi am ales ca, pentru dezvoltare economică, să avem în continuare o fiscalitate redusă”, a adăugat Victor Ponta.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

  1. Cu ras de guvernare, nu Curs de guvernare ! Ar trebui sa va schimbati numele, nu de amorul artei,ci pentru a mai trage niste pumni in troacele unor insi nimeriti aiurea in politica, in functii de decizie !!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

  1. Cu ras de guvernare, nu Curs de guvernare ! Ar trebui sa va schimbati numele, nu de amorul artei,ci pentru a mai trage niste pumni in troacele unor insi nimeriti aiurea in politica, in functii de decizie !!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: