vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 iulie, 2012

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la Antena 3, că Guvernul şi Parlamentul precum și el au acceptat decizii ale instanțelor chiar şi când au fost dureroase personal, pentru ca România să respecte condițiile din Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie.

Premierul a reacționata stfel la declarațiile de marți ale președintelui Traian Băsescu, potrivit cărora liderii USL, UNPR și UDMR urmăresc conyrolul justiției.

”Cred că este o declaraţie iresponsabilă a preşedintelui şi îi cer să înceteze imediat cu aceste declaraţii iresponsabile, pentru că nu ai voie, în condiţiile în care Guvernul, Parlamentul, facem cu toţii eforturi ca să demonstrăm că ne încadrăm în tot ce am stabilit la nivel european privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, am acceptat şi acceptăm toate deciziile instanţei, chiar şi când e vorba de decizii dureroase din punct de vedere personal, să vină Traian Băsescu şi să arunce în aer toate eforturile României, doar pentru a-şi apăra scaunul domniei sale şi eventual scaunul câtorva apropiaţi”, a spus Ponta.


Traian Băsescu le-a cerut marți premierului Victor Ponta, celuilalt copreședinte al USL, Crin Antonescu, șefului UNPR, Gabriel Oprea, și liderului UDMR, Kelemen Hunor, să înceteze acțiunile parlamentare de schimbare din fucnție a șefulor celor două Camere ale Legislativului, șeful statului considerând că liderii politici menționați au ca ”țintă finală” justiția, iar suspendarea lui din funcție este doar o etapă.

Ponta îl amenință pe Băsescu cu suspendarea

  • Premierul Victor Ponta l-a avertizat pe preşedintele Traian Băsescu să înceteze imediat ”ameninţările la adresa Guvernului şi a Parlamentului”, sugerând că șeful statului va fi suspendar din funcție de către parlament:
  • ”Îl avertizez să înceteze imediat cu ameninţările la adresa Guvernului. Nu ne e frică de ameninţările domniei sale, nu ne-a fost nici până acum. Guvernul Românei a fost învestit constituţional de Parlament, a fost confirmat prin vot public pe 10 iunie şi-şi va face datoria faţă de români nu faţă de Traian Băsescu. În al doilea rând, îl avertizez să înceteze imediat cu intervenţiile abuzive şi absolut constituţionale în activitatea Parlamentului”.
  • ”Cred ca președintele a făcut un gest impotriva Constituției, a Parlamentului și împotriva Guvernului în această seară și îi cer să inceteze cu aceste amenințări, care, într-adevar, ne aduc aminte tuturor doar de 21 decembrie 1989”.
  • ”Amenințările și încălcările de atribuții ale președintelui României pot fi sancționate în mod sigur constituțional și legal de către Parlament”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: