miercuri

17 aprilie, 2024

5 aprilie, 2013

Premierul Victor Ponta a precizat, joi, că, înainte de a-și asuma interimatul la Ministerul Justiției că căzut de acord cu președintele Trauan Băsescu să meargă pe provedura scurtă, prevăzută de legislația românească, privind numirea șefilor Parchetului.

„Am avut o discuţie cu domnul Băsescu înainte de a asuma funcţia de ministru interimar referitor la procedură, dacă mergem din nou pe acele proceduri cerute de Comisia Europeană şi încercate de Pivniceru, sau dacă mergem pe procedura legală, şi anume eu propun, CSM avizează şi preşedintele numeşte. Asta a fost singura discuţie şi singurul acord pe care l-am avut cu domnul Băsescu”, a spus Ponta la Antena 3.

De asemenea, el l-a acuzat pe fostul procuror-șef al DNA, Daniel Morar, care asigură conducerea interimară a Parchetului General, că orchestează o ”grevă” a procurorilor anticorupție.


Ponta a susținut că din acest motiv actualul șef interimar al DNA, Călin Nistor, a refuzat să fie propus de premier în funcția de adjunct al procurorului-șef al Direcției.

„Morar se plângea că nu vreau să propun oameni din DNA. Eu am făcut propuneri din DNA, pe domnul Nistor am vrut să-l propun pentru funcţia de adjunct al DNA, însă Morar, care a afirmat cu mare sinceritate că are un control total pe procurori, nu cred că le permite să accepte asemenea propuneri”, a declarat Victor Ponta, la postul România TV.

”Eu sper că domnul Nistor nu mă va refuza până la urmă, dar deocamdată nu a dat un răspuns pozitiv. Am avut discuţii şi o să am în continuare, dar pentru moment Morar încearcă să conducă o grevă a procurorilor din DNA, ca, dacă nu e domnia sa şef, să nu fie nimeni”, a mai spus el.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: