vineri

21 ianuarie, 2022

Premierul numit al Franţei – liderul socialiştilor, Jean-Marc Ayrault

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 mai, 2012

Noul preşedinte francez, François Hollande, l-a numit marţi pe liderul grupului deputaţilor socialişti Jean-Marc Ayrault (62 de ani) în funcţia de prim-ministru, a anunţat secretarul general de la Palatul Elysee, Pierre-Rene Lemas, transmite AFP – citat de Agerpres.

Jean-Marc Ayrault este însărcinat cu formarea unui nou guvern al Franţei, care urmează să fie anunţat miercuri la sfârşitul zilei.

Francois Hollande, a procedat marţi la numirea celor mai apropiaţi colaboratori ai săi la Palatul Elysee, îndeosebi a fostului său coleg de şcoală Pierre-Rene Lemas în funcţia de secretar general la Elysee şi a celui care-i scria discursurile, Aquilino Morelle, drept consilier politic, relatează AFP şi France 24.


Prefectul Pierre-Rene Lemas /61 de ani/ şi camarad de promoţie al lui Hollande la Şcoala Naţională de Administraţie /ENA/ este de acum înainte secretarul general de la Palatul Elysee, un post strategic rezervat celui mai apropiat colaborator al şefului statului.

Lemas era din octombrie 2011 directorul de cabinet al preşedintelui Senatului, socialistul Jean-Pierre Bel. Specialist în descentralizare, el a lucrat în numeroase cabinete ministeriale. A fost, de asemenea, prefect.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Aquilino Morelle, care i-a scris discursurile lui Hollande în timpul campaniei electorale, a fost numit consilier politic.

Generalul Benoît Puga, deja şef al Statului major în timpul lui Nicoals Sarkozy, a fost menţinut în funcţie


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr