sâmbătă

20 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 mai, 2012

Noul preşedinte francez, François Hollande, l-a numit marţi pe liderul grupului deputaţilor socialişti Jean-Marc Ayrault (62 de ani) în funcţia de prim-ministru, a anunţat secretarul general de la Palatul Elysee, Pierre-Rene Lemas, transmite AFP – citat de Agerpres.

Jean-Marc Ayrault este însărcinat cu formarea unui nou guvern al Franţei, care urmează să fie anunţat miercuri la sfârşitul zilei.

Francois Hollande, a procedat marţi la numirea celor mai apropiaţi colaboratori ai săi la Palatul Elysee, îndeosebi a fostului său coleg de şcoală Pierre-Rene Lemas în funcţia de secretar general la Elysee şi a celui care-i scria discursurile, Aquilino Morelle, drept consilier politic, relatează AFP şi France 24.


Prefectul Pierre-Rene Lemas /61 de ani/ şi camarad de promoţie al lui Hollande la Şcoala Naţională de Administraţie /ENA/ este de acum înainte secretarul general de la Palatul Elysee, un post strategic rezervat celui mai apropiat colaborator al şefului statului.

Lemas era din octombrie 2011 directorul de cabinet al preşedintelui Senatului, socialistul Jean-Pierre Bel. Specialist în descentralizare, el a lucrat în numeroase cabinete ministeriale. A fost, de asemenea, prefect.

Aquilino Morelle, care i-a scris discursurile lui Hollande în timpul campaniei electorale, a fost numit consilier politic.

Generalul Benoît Puga, deja şef al Statului major în timpul lui Nicoals Sarkozy, a fost menţinut în funcţie


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: