duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 decembrie, 2012

Premierul italian Mario Monti a declarat că plănuieşte să demisioneze din funcţie după ce partidul lui Berlusconi, Partidul Libertăţii (PDL), şi-a retras sprijinul pentru guvernul pe care el îl conduce, relatează BBC.

Monti, care se află în fruntea unui executiv de tehnocraţi, a spus că va încerca să treacă prin Parlament bugetul pentru 2013 şi legea stabilităţii financiare, înainte a părăsi funcţia.

Cu doar câteva ore înainte, Silvio Berlusconi anunţase că va candida din nou la alegerile parlamentare din 2013, adăugând că politicile de austeritate promovate de Monti au făcut rău Italiei.


Partidul lui Berlusconi şi-a retras, joi, sprijinul pentru guvern.

Un comunicat remis presei de preşedintele Giorgio Napolitano preciza că Monti “nu crede că este posibil să continue mandatul şi, în consecinţă, şi-a făcut publică intenţia sa de a-şi prezenta demisia”. Dacă legea privind bugetul de stat poate fi adoptată rapid, Monti îşi va confirma demisia imediat, arăta comunicatul respectiv.

În consecinţă,alegerile parlamentare vor avea loc mai repede decât era programat, pentru că scrutinul electoral trebuie convocat lacel mult 70 de zile de la demisia guvernului, iar italienii ar fi trebuit să se prezinte la urne în martie sau aprilie.

Berlusconi a declarat că se simţea responsabil să reintre pe scena politică, din cauza problemelor economice extrem de grave prin care trece ţara. Adversarii săi susţin însă că este mai convenabil pentru el să se afle la putere, pentru a-şi putea apăra interesele şi averea.


Berlusconi (76 de ani) a demisionat în noiembrie 2011â şi a fost condamnat pentru evaziune fiscală, în octombrie 2012, verdict împoriva căruia a făcut recurs. El a avut deja trei mandate de premier şi a reuşit să-şi clădească ceea ce este considerat a fi un imperiu personal al afacerilor pe care le conduce.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: