duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 decembrie, 2015

david cameron 4Premierul britanic David Cameron se va afla miercuri în România, într-o vizită oficială ce are în program întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Dacian Cioloș.

Întrevederea cu premierul este programată la ora 16.00.

Vizita are loc înaintea reuniunii de iarnă a Consiliului European, care se va desfășura ăe 17 și 18 decembrie la Bruxelles, un de se va discuta problema migranților.


Săptămâna trecută, premierul britanic a făcut o vizită şi în Bulgaria.

La același summit, liderii europeni vor evalua stadiul negocierilor cu Marea Britanie asupra reformelor solicitate de premierul David Cameron pentru rămânerea ţării sale în UE.

„În urma primirii de către președintele Tusk a scrisorii prim-ministrului Cameron privind cererile și propunerile specifice ale Regatului Unit, liderii UE vor trece la următoarele etape în legătură cu referendumul (in/out)”, a anunțat Consiliul European.

David Cameron i-a trimis în noiembrie președintelui Consiliului European, Donald Tusk, o scrisoare în care își prezenta cererile de reformă a Uniuniii. Dacă majoritatea acestora nu vor fi acceptate, amenința prmeierul Marii Britanii, Londra ar putea fi organizat în luna iunie 2016, anunța David Cameron.


Premierul David Cameron a efectuat un adevărat periplu european în vară, pentru a discuta cu lideri-cheie planurile sale de reformă ale UE. Aceste planuri au fost primite cu reticenţă de Franţa şi de Germania.

Potrivit biroului prim-ministrului Cameron, guvernul nu a luat încă o decizie oficială cu privire la data organizării referendumului. „Așa după cum a spus prim-ministrul, rezultatul negocierilor va fi cel care va hotărî momentul referendumului, în interiorul termenului limită, sfârșitul lui 2017”, se afirmă într-un comunicat.

Sondajele de opinie arată că cei mai mulți britanici susțin rămânerea țării în UE, chiar dacă procentul acestora s-a redus în ultimele luni, mulți votanți arătându-se îngrijorați de criza migranților cu care se confruntă Europa.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: