marți

18 ianuarie, 2022

Premierul Dăncilă răspunde președintelui: Avem bani de salarii și pensii. Uitați de Pilonul 2, a fost o propunere neagreată

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 mai, 2018

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, ca răspuns la afirmațiile făcute marți de preeșdintele Klaus Iohannis, că Guvernul are bani de salarii și pensii.

Premierul vorbit în acest context de Pilonul II de pensii. „Uitați de Pilonul II, a fost o propunere a Comisie Naționale de Prognoză neagreată de Guvern. Nu pot să vorbesc despre ceva neagreat, nici nu m-am uitat pe propunere”, a declarat premierul Dăncilă citat de Digi24.

„În mod sigur există salarii… pentru pensii și salarii. Domnul ministru Eugen Teodorovici a confirmat acest lucru, nu există nicio problemă și chiar aș vrea să nu creăm îngrijorări în rândul pensionarilor sau în rândul salariaților. Sunt bani de salarii și pensii”, a răspuns premierul la una dintre întrebările puse marți de președinte.


„Pentru mine e important să duc la bun sfârșit programul de guvernare și voi face acest lucru”, a ținut să precizeze prim-ministrul.

În ceea ce privește criticile legate de absorbția fondurilor europene, Viorica Dăncilă a spus: „Domnul președinte a uitat să spună că face referire la perioada 2014-2020. În 2016 noi nici măcar nu aveam acreditate autoritățile de management și aveam 0 absorbție fonduri europene. Acum avem 16 la sută, față de media europeană de 18%. Avem proiecte”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Preşedintele Klaus Iohannis a atras atenția, marți, că guvernul nu a depus suficiente proiecte pentru cheltuirea fondurilor europene primite de România în acest an și că este deja prea târziu pentru ca cele 23 de miliarde de euro să fie alocate pentru proiecte privind dezvoltarea țării.

De asemenea, Klaus Iohannis a cerut guvernului și PSD să răspundă la două întrebări: 1. „Ce aveți de gând cu pilonul II de pensii?” și, 2, ”Mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?”


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr