duminică

21 aprilie, 2024

29 ianuarie, 2021

„Deși au fost alocate resurse importante, 6,1% din PIB anul trecut, doar puțini (bani – n.red.) au mers spre investiții (…) Nu putem cheltui 95% din resurse pentru salarii și sporuri, e nevoie de mai multe investiții pentru a evita asemenea tragedii”, a declarat vineri premierul Florin Cîțu, în contextul incendiului de la Institutul Matei Balș, în care au murit cinci persoane.

Premierul a calificat intervenția pompierilor ca fiind eficientă și rapidă, dar a cerut inspecții pentru a fi depistate neregulile, amenințîndu-i cu demiterea pe cei care au în responsabilitate asmeenea verificări însă nu ies din birouri:

Pe lângă aspectul penal, e și o echipă – corpul de control care va prezenta un raport –  avem unul preliminar, aștept concluziile finale.


Nu am învățat nimic din experiența de anul trecut (incendiul de la spitalul din Piatra Neamț – n.r.). Așa nu mai merge!

Angajaților din administrație, din Ministerul Sănătate, inspecțiile de sănătate, inspecțiile de control, le spun: ieșiți din birouri, faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă!

Fiecare angajat să își facă treaba pentru care e plătit!

E pretenția pe care o am de la angajații din sectorul public.


Bugetul Casei Naționale de Asigurări a fost în 2020 de 45, 633 miliarde de lei, dintre care 32,5 miliarde au fost sume colectate de la asigurați, restul fiind subvenție de la bugetul de stat sau venituri din alte surse.

Din totalul cheltuit de CNAS, 10,8 miliarde de lei s-au transferat către unitățile sanitare pentru acoperirea creșterilor salariale, iar 387 de milioane de lei, pentru sporurile de risc.

Cinci persoane au murit vineri dimineața la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, unde un incendiu a ars patru saloane în care erau tratați pacienți cu Covid-19.

Anul trecut, în noiembrie, 10 bolnavi au murit într-un incendiu izbucnit în Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: