miercuri

28 februarie, 2024

10 aprilie, 2012

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu l-a spus, marţi, liderilor sindicali că lucrează la recuperarea salarială în sectorul bugetar, dar nu promite nimic în acest sens, îar șefilor de ONG-uri le-a cerut sprijin pentru corectitudinea alegerilor.

”Suntem preocupaţi, ca govern, de materializarea recuperării sumelor care au fost diminuate din salariile bugetarilor. Nu fac o promisiune, vă fac părtaşi la un plan, la o speranţă şi sper ca ea să se poată materializa pe seama evidenţei macroeconomice pe care o vom avea foarte curând”, le-a spus Ungureanu liderilor sindicali.

Ne interesează să vedem cum putem face ca economia românească să revină la o altitudine de croazieră promiţătoare pentru proiectele noastre. Ne interesează de fapt o economie naţională care să ofere performanţă şi să genereze performanţă pe criterii de productivitate, de profesionalism”, a spus primul-ministru.


În iulie 2010. Guvernul Boc, la inițiativa președintelui Traian Băsescu, a decis reducerea salariilor cu 25% a salariilor bugetarilor.

Din ianuarie 2011, bugetarii au primit o majorare de 14-15% față de nivelul salarial pe care îl aveau în urma tăierii, astfel încât pentru o recuperare completă a salariilor iniţiale ar mai fi necesară o creştere cu circa 15%.

La începutul lunii martie, președintele Traian Băsescu a susținut în Parlament necesitatea reîntregirii salariilor bugetarilor, iar apoi, în urma unei întrevederi la Guvernul, premierul Ungureanu și Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, au invocat necesitatea creșerii consumului de bunuri și servicii pentru alimentarea creșterii economice – fiind nevoie de o majorare salarială în sectorul public.

Ungureanu cere ONG-urilor sprijin pentru corectitudinea alegerilor

Tot marți, prim-ministrul a avut o întâlnire la guvern și cu reprezedntanții unor organizații non-guvernamentale, cărora le-a cerut sprijin pentru corectitudinea alegerilor locale și parlamentare din acest an.


”Una dintre mizele de imediată urgenţă ale Guvernului e reprezentată de corectitudinea şi legalitatea alegerilor. Ministrul Administraţiei şi Internelor pregăteşte o campanie amplă de informare şi de conştientizare asupra drepturilor şi obligaţiilor alegătorilor. Speranţa mea este că puteţi fi parteneri şi, în acelaşi timp, cenzorii precişi, exacţi ai modului în care alegerile locale şi, mai târziu, în toamnă, cele parlamentare se vor fi desfăşurat”, le-a spus Ungureanu ONG-iștilor.

El le-a mai cerut ajutorul și în implementarea Strategiei Naționale Anticorupție 2012-2015, recent adoptate de Guvern.

”Şi pentru ministru de resort, domnul Cătălin Predoiu, şi pentru mine, pentru toţi membrii cabinetului de altfel, este un document foarte viu, care, programatic fiind, are nevoie de susţinere şi dezbatere continuă, nu doar de acţiune guvernamentală explicită sau mobilizare parlamentară. Cunoscând documentul, plec de la această premisă – sper că efortul dumneavoastră este necondiţionat”, a mai afirmat Ungureanu.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: