luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 ianuarie, 2012

Premierul Emil Boc a subliniat, marți, că Guvernul va menține actuala legislație privind revoluționarii, astfel încât să fie blocate în continuare indemnizațiile acestei categorii.

”În legătură cu propunerea de politică publică de modificare a legislaţiei privind drepturile revoluţionarilor, Primul-ministru Emil Boc precizează faptul că Guvernul nu va modifica legislaţia cu privire la drepturile revoluţionarilor pentru a se reveni la situaţia anterioară”, a precizat Guvernul într-un comunicat de presă.

În noiembrie 2011, parlamentarii puterii au adoptat o lege de aprobare a ordonanței Guvernului 80/2010, cu o serie de amendamente aduse în Legislativ, prin care indemnizațiile lunare de care beneficiau luptători remarcați prin fapte deosebite la Revoluție sunt suspendate în anul 2012.


De asemenea, această categorie de revoluționari nu mai beneficiază în anul 2012 de 12 călătorii dus-întors cu trenul, ci de numai 3 călătorii pe an.

În rest, au fost păstrate toate privilegiile prevăzute de Legea 314/2004, cu modificările ulterioare, privind recunoștința față de revoluționari: spații comerciale în condiții preferențiale, locuințe sociale, terenuri atribuite, scutiri de taxe, credite cu dobânzi subvenționate.

Recent, însă, presa a relatat că în urma unei întâlniri dintre reprezentanții unor asociații de revoluționari și ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, s-a stabilit ca revoluționarii să facă propuneri legislative parlamentarilor PDL, privind legislația care îi nemulțumește.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: