sâmbătă

15 iunie, 2024

24 noiembrie, 2022

România va găzdui pentru prima dată o întâlnire oficială a miniștrilor de externe din țările membre NATO. Ministeriala NATO va avea loc în perioada 29-30 noiembrie, la Palatul Parlamentului din București.

Agenda reuniunii va include sesiuni privind implementarea deciziilor luate în timpul summitului NATO de la Madrid, războiul din Ucraina, securitatea energetică și parteneriatele NATO.

La reuniune vor participa Ucraina, Moldova, Georgia și Bosnia și Herțegovina și cele două state care au solicitat oficial aderarea, Suedia și Finlanda.


Este prima în care România va găzdui o întâlnire a miniștrilor de externe ai NATO. În preambului reuniunii, pe 25 noiembrie, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, va susține o cenferință de presă pre-ministerială.

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, va reprezenta România și va găzdui întâlnirea împreună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

România a mai găzduit însă un summit NATO, organizat la București în 2008. A fost cel mai mare eveniment de politică externă organizat de România, iar la acel moment și summit-ul de cele mai mari dimensiuni din istoria organizației, atât ca număr de participanţi (peste 6500), cât şi ca formate.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: