marți

25 ianuarie, 2022

Premieră la Camera Deputaților: deputatul Adrian Gurzău nu poate fi reținut, dar poate fi arestat preventiv

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 octombrie, 2016

adrian-gurzauDeputatul PMP Adrian Gurzău poate fi arestat, a decis marţi Camera Deputaţilor prin vot secret, după ce inițial a respins reţinerea parlamentarului.

La votul pe cererea de reținere, din totalul de 355 de deputaţi, 278 au fost prezenţi, înregistrându-se 266 de voturi valabil exprimate.

Dintre acestea, 136 au fost ”pentru” încuviinţarea reţinerii, iar 130 contra. Pentru reţinerea lui Gurzău ar fi fost nevoie de 140 de voturi favorabile reţinerii.


La votul pe solicitarea de arestare preventivă au participat 238 de deputați, mai puțini decât la primul vot, fiind consemnate 124 voturi „pentru” si 114 „impotriva”, deci solicitarea a fost aprobată.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Deputatul PMP Adrian Gurzău a cerut marţi deputaţilor să repingă cererea de reţinere şi arestare a sa invocându-i pe cei ”trei copii minori de acasă” şi pe cei ”doi părinţi pensionari” şi spunând că de după gratii nu s-ar putea apăra ”ca orice alt om din această ţară”.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat luni cererea ministrului Justiției de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputatului Adrian Gurzău, pentru infracțiunea de trafic de influență.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr